Komt u tijdens de schoolvakanties 2 weken onafgebroken op onze camping staan, dan betaalt u 12 nachten in plaats van 14.

Blijft u 3 weken aaneengesloten, dan betaalt u 17 nachten in plaats van 21. 

kamperen

We hebben al vele gasten mogen ontvangen, ieder met hun eigen verhaal. Soms is dat verhaal zo bijzonder, dat wij dat graag met jullie delen.

Afgelopen weekend waren er drie Engelsen te gast bij ons, een oude man van 81 en zijn zoons. Zij waren hier om het graf te bezoeken van hun (oud)oom Frederick Wales, die op 23 januari 1945 op 19-jarige leeftijd in Nederland gesneuveld is. Zij waren er na lang speurwerk achter gekomen, dat hun (oud)oom begraven ligt op het Brits militair kerkhof in Nederweert. Uiteraard was het bezoek aan dat graf al heel bijzonder. Nog specialer werd deze reis, toen zij een bezoek brachten aan Maasbracht/Montfort. Daar is een klein oorlogsmuseum gevestigd, Het Roerdriehoek Museum, en laat dat nu juist de plek zijn waar hun (oud)oom gesneuveld is. Het verhaal werd nog specialer toen bleek dat de beheerder van dit museum tot in details kon vertellen, wat er die dag gebeurd is. Zo hoorden zij dat hun (oud)oom na de aanval van de Duitsers urenlang op het veld had gelegen, voordat het veilig genoeg leek om hem, samen met nog enkele andere gewonden het huis binnen te dragen. Dat hij opgehaald was door hospik Eric Harden, die beschoten werd, terwijl hij Frederick naar binnen droeg. Dat diezelfde Eric Harden nog een keer zijn leven waagde voor een andere gewonde en dat toen zelf niet overleefd heeft. Hij heeft voor deze heldendaden posthuum het Victoria Cross ontvangen. En dat Frederick Wales uiteindelijk toch aan zijn verwondingen is overleden.

De drie mannen waren diep onder de indruk van alles. Het was toch ongelooflijk hoe alles op zijn plek was gevallen deze reis. Dat ze zoveel zouden zien en te horen zouden krijgen, hadden ze niet voor mogelijk gehouden. En niet alleen de mannen waren hiervan onder de indruk. Het hele verhaal heeft óók ons allemaal diep geraakt en we voelen ons vereerd, dat we een hele kleine schakel in deze reis mochten zijn.

Eerste graf          Herdenkingssteen Eric Harden       

Eerste, tijdelijke graf van Frederick Wales                                Memorial of Eric Harden

 

 Graf in Nederweert    Het graf van Frederick Wales in Nederweert

Het seizoen is gestart met ons Paasweekend. Ondanks het koude, natte weer waren er toch 14 volwassenen en 6 kinderen naar de camping gekomen. Al met al een leuke gezellig clubje. Op Eerste Paasdag hebben we met elkaar genoten van een heerlijke brunch.

IMG 20180401 WA00031

Op Tweede Paasdag hebben de kinderen eieren gezocht. Tussen de eieren waren ook drie paashaasjes verstopt. Wie een paashaaje vond, kreeg een prijs. Esmée won de eerste prijs, twee gratis overnachtingen samen met haar ouders en broertje ergens verderop in dit seizoen. We verheugen ons er al op dat zij weer terugkomen. 

IMG 20180402 WA00062