Herfstvakantieweken

Nog geen plannen voor de Herfstvakantie?

Ga eens survivallen in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven, of bewonder het daar aangemeerde Vikingschip. Bezoek de pompoendagen in Asten in het Klok en Peel Museum (van 14 t/m 22 oktober). Ga pompoenen snijden, een nestkastje timmeren en een heksenbezem maken in Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind (woensdag 18 en woensdag 25 oktober). Beleef met elkaar fantastische avonturen in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Of ga lekken wandelen en kom naar de Kabouterweek in het Beukennotendorp (van 14 t/m 29 oktober bij Staatsbosbeheer). Zomaar wat ideeën om je tijdens deze schoolvakantie te vermaken. Onze camping is een prima uitvalsbasis voor al deze activiteiten. 

Kom tijdens de herfstvakantieweken genieten van de prachtige herfstkleuren in het bos en op de heide rondom onze camping. Lekker uitwaaien met de kinderen (en mogelijk ook de hond), opwarmen bij de vuurkorf, gezellig aanschuiven bij het stamppottenbuffet.


Foto impressie Halloweenweekend

PhotoGrid 15086860273611   PhotoGrid 15092768352671


Halloweenweekend

Het kampeerseizoen van 2017 sluiten wij af met een Halloweenweekend. Van 27-29 oktober is iedereen van harte welkom om bij ons Halloween te beleven. Aankomst vrijdag vanaf 14.00 uur. Vertrek zondag uiterlijk 17.00 uur.

Prijs: 2,50 per persoon. (Inclusief kampeerplaats en 2 overnachtingen. Tegen meerprijs is er een studio of trekkershut beschikbaar.) 

Het programma ziet er (voor zover nu bekend) als volgt uit:

Vrijdag: aankomst op de camping en opbouwen en installeren van alle kampeermiddelen. 

Zaterdag: met elkaar het kampeerterrein en de kampeermiddelen aankleden in Halloween stijl. Enkele versieringen zitten bij de prijs inbegrepen. 's Middags is er een spokenspeurtocht voor de kinderen. Om 19.00 uur start het Halloweenfeest voor de kinderen, inclusief kampvuur, spookverhaal en moordspel. Als de kinderen naar bed zijn is er voor de volwassenen aansluitend ook een Halloweenfeestje rond het kampvuur, met een hapje en een drankje en een gezamenlijk spel. We proberen om 21.30 uur hiermee te starten. 

Zondag: gezamelijke afsluiting van het weekend (en het kampeerseizoen). De invulling hiervan wordt tijdens het weekend bekend gemaakt. 

Voel je vrij om zelf ook materialen mee te nemen om het terrein en jullie tent of caravan aan te kleden in Halloween stijl. En vergeet niet om passende feestkleding mee te nemen voor het Halloweenfeest. Voor de jonste kinderen (4-9 jaar) zijn er enkele heksenkostuums beschikbaar om zich te verkleden.


Hondenkampeerweekend een succes

Ondanks dat we maar twee reserveringen hadden, hebben we het hondenkampeerweekend toch door laten gaan. En gelukkig maar, want met wat aanvulling van buren met honden werd het een groot succes.Op het zonovergoten middenterrein van de camping waren zaterdag enkele toestellen geplaatst voor de workshop Behendigheid. Monique, van de hondenclub uit Weert, leerde de baasjes hoe zij hun viervoeters moesten begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen. De honden genoten zichtbaar van de leuke oefeningen, die ze mochten doen en van de beloning, die ze daar dan voor kregen. Voor een snoepje wilden ze best door zo'n tunnel kruipen. Alhoewel.... Brownie deed het liever voor een stukje worst.

Op zondag hebben we het weekend afgesloten met een duik in het zwembad van Someren. Wat een gezelligheid al die verschillende honden in het water. Sommigen sprongen er direct in, sommigen hadden enige aanmoediging nodig en sommigen hielden het bij een natte neus. Maar allemaal, zowel de honden als de baasjes, hebben ze genoten.

PhotoGrid 15056449721962


Hondenkampeerweekend

Van 15-17 september nodigen wij honden uit om samen met hun baasje(s) te komen kamperen. Aankomst vrijdag vanaf 14.00 uur. Vertrek zondag uiterlijk 17.00 uur. De prijs voor dit weekend bedraagt 30 euro, voor 1 baasje met maximaal 3 honden. Elk volgende baasje van 12 jaar of ouder betaalt 19 euro en baasjes tot 12 jaar betalen 10 euro. 

Het programma voor dit weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdagavond: Kampvuur (bij droog weer)

Zaterdagmorgen: Kennismaking met behendigheidstraining op het middenveld

Zaterdagmiddag: Wandelen met de hond (wandeling van 1½ uur)

Zondag morgen/middag: Zwemmen met de hond in het zwembad van Someren. ( 1 entreebewijs bij de prijs inbegrepen. Maximaal 1 hond per baasje. Entree voor eventuele extra hond kost 3 euro)

Wil(len) uw hond(en) ook graag komen kamperen reserveer dan snel een kampeerplaats.


Huifkartocht

Op vrijdagmiddag 11 augustus zijn wij van plan om een huifkartocht te organiseren.

Wanneer er voldoende deelnemers zijn gaan we met een grote huifkar (maximaal 34 personen), getrokken door een tractor, de omgeving van Someren bekijken. Onze campinggasten worden opgehaald en weer afgezet bij de camping. De tocht duurt anderhalf uur en kost voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen t/m 12 jaar 5 euro. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis , mits zij op schoot zitten. Tijdens de tocht kan er eventueel een filmpje getoont woden voor de kinderen. 

 huifkartocht


Badmintontoernooi

Op zaterdag 2 september houdt Badmintonclub Someren een Campingtoernooi op minicamping Heksenheuvel.

Ook campinggasten zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Deelname is gratis en voor rackets wordt gezorgd. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan via www.badmintonclub-someren.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierin de namen, leeftijden en niveau (geen badmintonervaring – beginner – gevorderd). Aanmelden kan tot 27 augustus.

badminton


Frietje met

Gisteravond hebben vele gasten genoten van een frietje met snack naar keuze. Onbeperkt friet eten, wie wil dat nou niet? De kinderen, maar ook hun ouders, hebben genoten.

Om 18.45 uur kwam de frietwagen het kampeerterrein oprijden. Iedereen, maar vooral de kinderen, wachtte gespannen op het moment dat het luik geopend zou worden. Ze hoefden gelukkg niet lang te wachten en al gauw stonden deeerste gastenhun bestelling door te geven. Frietjes in een bakje, frietjes in een puntzak, frikandellen, kroketten en kaassoufle's, alles rolde over de toonbank en vond gretig aftrek. Na een uur vertrok de wagen weer, op weg naar andere hongerige magen om te vullen. Als toetje waren er nog marshmallows, die geroosterd konden worden boven het vuuur. Ondanks een enkele drup regen was het een geslaagde avond. 

IMG 20170603 185829   IMG 20170603 190232   


Dauwtrappen

Op Hemelvaartsdag gaan we met de gasten, die zich daarvoor opgegeven hebben, dauwtrappen.

Onder begeleiding van een gids van het IVN Someren-Asten vertrekken we 's morgens om 7.00 uur vanaf de camping voor een wandeling van 1 - 1½ uur door het Panbos. Bij terugkeer op de camping staat er een lekker ontbijt klaar voor alle deelnemers. We hebben nog enkele plaatsen vrij tijdens de Hemelvaart, dus mocht u met ons mee willen wandelen om te genieten van de opkomende zon, mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden, reserveer dan een plekje op de camping. Misschien is het Hemelvaartsarrangement is voor u.

dauwtrappen 1     dauwtrappen 2


Nederland Verhuist in de herhaling

Aankomende woensdag 26 april wordt de uitzending van Nederland Verhuist, waarin onze verhuizing van Soest(erberg) naar Someren-Heide in beeld wordt gebracht, herhaald.

Op 17 januari is deze aflevering al op TV geweest, maar kennelijk zijn wij zo goed in beeld gekomen, dat men besloten heeft om ook onze aflevering te herhalen. Dus voor wie het graag nog een keer wil zien, of voor wie het nog helemaal niet gezien heeft..... Dit is je kans. 

Even voorstellen


Openingsweekend 14-17 april

Ons allereerste weekend zit erop. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd openingsweekend. 

Vrijdagmiddag om 17.00 uur vond de officiële opening plaats. De kleinkinderen Casper, Jolijn en Noa onthulden het naambord van de camping en daarna volgde een gezellig samenzijn met alle gasten en genodigden. De Heksenwijn, Toverdrank en Verdwijndrank stonden al klaar en Frietjeontour verzorgde de inwendige mens met een lekkere warme hap.

 Felicitaties      cadeaux2 

 Frietjeontour      Eten in de speelschuur 

 Patatje eten

Omdat het ook Pasen was dit weekend hebben we op Eerste Paasdag voor alle gasten een heerlijke paasbrunch geserveerd. Gezellig met elkaar aan twee lange tafels hebben de gasten genoten van broodjes, eieren, paasstol en de nodige andere lekkernijen. Het was erg gezellig en werd door iedereen enthousiast ontvangen.

Paasbrunch1   Paasbrunch2

Op Tweede Paasdag hebben de kinderen, maar ook de volwassenen paaseieren gezocht. Onder de struiken, in bloempotten, in de takken van de bomen en zelfs in een leeg vogelnestje werden eieren gevonden. Ook waren er drie speciale prijseieren verstopt. Deze zijn gevonden door Kayla van der Kamp, Sven Post en Fenne Fledderus. Hiermee hebben zij respectievelijk een weekend, een midweek en een week kamperen, met twee volwassenen en twee kinderen, op onze camping gewonnen. 

 Paaseieren zoeken1   Paaseieren zoeken2   De derde prijs   De eerste prijs

Kortom we hebben enorm genoten van onze leuke, enthousiaste gasten, hun lovende woorden, de vrolijk spelende kinderen en het weer, wat ondanks de voorspellingen toch nog aardig wat zonneschijn voor ons in petto had.


Opening 14 april

Aanstaande vrijdag, 14 april, is de officiële opening van onze minicamping. We hopen daar samen met onze gasten en enkele genodigden een gezellig feestje van te maken. 

Vrijdag 14 april is het dan zover. Aan het eind van de middag wordt de camping officieel geopend. Natuurlijk zijn onze gasten al vanaf 10.00 uur 's morgens van harte welkom, maar om 17.00 uur wordt door de kleinkinderen Casper, Jolijn en Noa officieel het naambord onthuld. Hierna is het tijd voor een feestje. Een feestje met een hapje en een drankje en om 17.30 uur een smakelijke verrassing. Aansluitend zal er, als het weer het toelaat, een kampvuur ontstoken worden. 


Werk in uitvoering

Met behulp van zijn favoriete werktuig verwijdert Bert de oude vloer in de speelschuur.

Als de vloer verwijderd is kan er een flinke laag speciaal valzand gestort worden. Wel zo veilig onder de schommels, trampoline en glijbaan, die in de speelschuur komen.

 Speelschuur1     Speelschuur2


De speelschuur

De werkzaamheden voor de realisatie van de speelschuur zijn in volle gang.

Bert is druk bezig om de betonnen tegels gedeeltelijk uit de schuur te verwijderen. Hierna kan de vrijgekomen grond afgegraven worden, zodat er ruimte is om een dikke laag zand te storten voor een veilige ondergrond.

Marjolein heeft inmiddels Marktplaats al afgezocht naar een tafeltennistafel, een leuke kast voor de spelletjes en leesboeken, een groot schoolbord en kinder picknicktafels en..... alles gevonden. De eerste inkopen voor de inrichting van de schuur zijn dus al gedaan. Binnenkort worden de trampoline en de autobandschommels besteld. De glijbaan is al in bestelling.