Omgeving

Onze camping ligt 500 meter verwijderd van Landgoed De Pan. Een van de mooiste en meest gevarieerde natuurgebieden uit de omgeving.

 

Op 2 kilometer afstand ligt het Keelven. Dit ven maakt onderdeel uit van verschillende kleinere kunstmatig aangelegde vennen. Met deze aanleg, project Keelven genoemd, heeft men de Somerense heide als wandelgebied weer nieuw leven willen inblazen. Het regelmatige, rechthoekige bebossingspatroon wordt afgewisseld met enkele flinke stukken heide en op vennen gelijkende waterplassen.

FB IMG 1483280126753

 

Op zo'n 6 kilometer van de camping verwijderd ligt de Strabrechtse Heide, op het eerste gezicht een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide, maar niets is minder waar. Het gebied bestaat uit bos, heide, natuurlijke vennen, waarvan het Beuven de grootste van Nederland is, stuifduintjes en kleinschalige akkers. Dit landschap is een ideale leefomgeving voor ree├źn. Boswachter Sjaak Smits omschrijft dit gebied als volgt: "De Strabrechtse Heide verbaast mij altijd weer, 's morgens of 's avonds, in wat voor jaargetijde dan ook. De dynamiek van het terrein blijft verrassen. Er zijn prachtige vergezichten, zeker in combinatie met wolkenvelden en zonlicht. De Strabrechtse Heide straalt rust uit. Zodra er bezoekers komen, zie je de rust op ze overgaan."

 IMG 20160724 153126    

 

Iets ten zuiden van onze camping ligt het Weerterbos. Het Weerterbos staat vooral bekend om zijn edelherten. Vanaf de uitkijktoren heeft u grote kans om deze prachtige dieren te zien. Het Weerterbos bestaat uit bossen, vennen, grasland en kleine heidevelden. Naast de genoemde edelherten zijn er vele vlinders, libellen, alpen- en kleine watersalamanders te vinden. 

weerterbos3  weerterbos2  weerterbos

 

Nationaal Park De Groote Peel ligt op ruim 15 kilometer afstand van onze camping. Het is een vogelrijk hoogveengebied, waar vroeger turf werd gestoken, maar waar u tegenwoordig heerlijk kunt wandelen. Het gebied is ruim 1400 hectare groot en is een aaneengeschakeld natuurgebied.

    grootepeel2 grootepeel3

 

 Meer informatie over de provincie Noord-Brabant vindt u op de website Toeristen Informatie Noord-Brabant.