Reserveringsvoorwaarden

Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeraar.

Bij reservering:
• Wij vragen bij reserveringen een aanbetaling van maximaal 100 euro. Deze dient betaald te worden binnen 7 dagen na reserveren.
• De eventuele rest van de verblijfskosten betaalt u uiterlijk 14 dagen voor aankomst

Wanneer de nota niet binnen de gestelde termijn betaald wordt, behouden wij het recht om de reservering te annuleren, met inhouding van de aanbetaling.

Bij annulering:

• Bij annuleren meer dan één maand voor de aankomstdatum, ontvangt u de aanbetaling terug.
• Bij annuleren binnen een maand tot veertien dagen voor de aankomstdatum ontvangt u de aanbetaling, met een maximum van 100 euro, niet retour. U kunt de gereserveerde nachten eventueel verplaatsen naar elders in het lopende seizoen, op basis van beschikbaarheid.
• Bij annuleren binnen veertien dagen voor de aankomstdatum ontvangt u de aanbetaling, met een maximum van 100 euro, niet retour. De eventuele rest van de verblijfskosten ontvangt u wel retour. Wij bieden ook de mogelijkheid om het aantal gereserveerde en betaalde nachten te verplaatsen naar elders in het lopende seizoen, op basis van beschikbaarheid.
• Bij voortijdig vertrek verlenen wij geen restitutie.
• Uitzondering op bovenstaande regels kunnen zijn: ziekte en bijzondere familieomstandigheden.

Wanneer u bij ons een kampeerplaats of accommodatie reserveert, gaat u automatisch akkoord met onze reserveringsvoorwaarden.

Naast onze blokhut hebben wij een privé sanitair unit geplaatst. Dit sanitair bevindt zich in een "holle boomstam" en is aangesloten op het riool, de waterleiding en elektra. Voor het warme water heeft deze unit een boiler van 65 liter. 

We hebben ervoor gekozen deze Boombadkamer bij de blokhut te verhuren. Huurt u dus de blokhut, dan huurt u automatisch ook deze unit. 

Wij verwachten dat de Boombadkamer bij vertrek schoon wordt opgeleverd.

*Onder schoon opleveren van de boombadkamer verstaan wij: WC even borstelen met WC-reiniger, deze ligt in het onderste laadje van het kastje. Wastafel, WC-bril en douchekraan afnemen, vloer met de trekker droogtrekken.

20210605 121850   20210605 121836   

20210605 121819   20210605 121812

Het landgoed De Pan is een van de mooiste en meest gevarieerde gebieden binnen de gemeente Cranendonck. Het ligt ten noordoosten van Maarheeze en is ongeveer 300 hectare groot. In dit artikel nemen we een kijkje in dit natuurgebied.

CRANENDONCK24 / HEEMKUNDEKRING DE BARONIE VAN CRANENDONCK • BEELD - HEEMKUNDEKRING DE BARONIE VAN CRANENDONCK

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Het meest indrukwekkend is de zuidkant, waar loofbossen en gemengde bossen elkaar afwisselen, maar waar je ook nog een stuk ongerepte heide aantreft en moerasjes, waar de natuur ongestoord haar gang kan gaan.

Oorspronkelijk was De Pan een gebied dat bestond uit grienden, water, heide en landbouwgrond. Het Sterksels Kanaal (gegraven van 1916 tot 1920) en de Kleine Aa doorsnijden het gebied. In 1928 kocht de familie Philips dit gebied en maakte het tot een landgoed. In eerste instantie als investering, maar ook als kampeerterrein voor de bleekneusjes uit het westen van het land.

Inmiddels is De Pan in het bezit van Staatsbosbeheer. Het beleid is om de natuur ongestoord zijn gang te laten gaan. Omgevallen bomen mogen blijven liggen en maïsakkers zijn ontgrond en teruggegeven aan de natuur. Anderzijds wordt er onderhoud gepleegd, wat voor het behoud van de natuur toch noodzakelijk is. Er wordt geplagd en samen met de vrijwilligers van het IVN is de heide zo'n tien jaar geleden vrijgemaakt van jonge berkaanplant, zodat de heide weer in al zijn pracht kan bloeien. Werkers uit die tijd noemen dat nog steeds 'mijn stukske hei'.

Volop leven in De Pan
Tegenwoordig houdt een kudde schapen de heide schoon. Er leven bunzingen, egels, hazen en reeën. Maar ook vogels zoals de buizerd, havik, wielewaal, boomklever, enkele soorten spechten (waaronder de zwarte) en daarnaast de nachtzwaluw. In de moerasgedeeltes komen veel soorten insecten voor.

Bij de parkeerplaats staat een infobord met daarop twee routes; De Vrolijke Jagerroute (5,5 kilometer) en de Boksenbergroute (6,8 kilometer).

Op onze camping houden wij ons aan de ons opgelegde coronaregels. Wij verwachten dit ook van onze gasten. 

Wat betekent dit voor u als kampeerder?

* Wanneer u naar onze camping komt, bent u klachtenvrij. Op het moment dat u klachten heeft van verkoudheid, hoesten, kriebelende keel, verhoging etc. dan blijft u thuis!

* Verblijft u op onze camping en krijgt u een van bovenstaande klachten, dan dient u te vertrekken!

* Op de camping houden we anderhalve meter afstand tot de andere gasten of de eigenaren.

* Ga niet in groepen bij elkaar zitten, hoe gezellig dat ook is.

* Bezoek is inmiddels weer welkom op onze camping. Houd er wel rekening mee, dat dit een extra belasting op onze toiletgebouwen geeft, die toch al beperkter beschikbaar zijn.

* Om bij een eventuele corona uitbraak op de camping te achterhalen wie hier geweest is en wie wij dus moeten waarschuwen, dient het bezoek zich te registreren. Hiervoor zijn er speciale formulieren verkrijgbaar op ons kantoor.

* De toiletgebouwen zijn open voor algemeen gebruik. Om ervoor te zorgen, dat er binnen het toiletgebouw anderhalve meter afstand kan worden gehouden tot elkaar, hebben we ervoor gezorgd, dat er maar een maximum aantal personen tegelijkertijd naar binnen kan gaan. Ook in het toiletgebouw hebben we geregeld, dat er voldoende ruimte is tussen de gebruikers onderling. De afwasplaats binnen is bijvoorbeeld gesloten.

* U wordt dringend verzocht om zoveel mogelijk van het toilet in uw eigen kampeermiddel gebruik te maken, mits u dit heeft uiteraard. 

* De stort voor het chemisch toilet mag gebruikt worden.

* Er zijn meerdere koudwatertappunten op ons terrein. 

* De afwasplaats aan de buitenzijde van ons toiletgebouw is deels geopend. Alleen de rechter spoelbak is in gebruik om ervoor te zorgen, dat er anderhalve meter afstand tot de deur van ons toiletgebouw gehouden kan worden. U wordt verzocht deze afwasplaats alleen te gebruiken om warm water te tappen, waarmee u bij uw kampeermiddel de afwas kunt doen. De afwasplaats in het toiletgebouw is niet in gebruik.

* U wordt dus dringend verzocht om bij uw kampeermiddel de afwas te doen. 

* De recreatieruimte, de speelschuur en de fietsenschuur zijn open. Ook hierbinnen geldt de anderhalve meter afstand regel.

* Betalen bij vertrek het liefst via pin of overboeking. Wij hebben een mobiel pinapparaat, waarmee u contactloos kunt betalen.

Naast de door ons opgelegde regels, gelden op onze camping uiteraard ook de algemene regels:

De algemeen geldende adviezen op dit moment zijn:

* Schud geen handen.

* Was regelmatig en goed je handen.

* Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

* Gebruik papieren zakdoekjes.

* Houdt anderhalve meter afstand tot elkaar.

* Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

Het is en blijft uw beslissing om wel of niet te komen. Wanneer u besluit om wel te komen, dan verwachten wij van u, dat u zich ook aan bovenstaande adviezen en regels houdt. Gebruik uw gezonde verstand, houdt rekening met elkaar en zorg goed voor elkaar en voor uzelf. Wij wensen u ondanks alles een aangenaam verblijf.