Met ingang van het volgende kampeerseizoen zal het hele terrein van onze Minicamping Heksenheuvel rookvrij* zijn!

Wij zijn een groot deel van het jaar een familiecamping, waarbij jonge kinderen centraal staan. Met het oog op hun gezondheid en hun toekomst hebben wij besloten om onze camping rookvrij te laten zijn. Met ingang van het kampeerseizoen van 2025, startend op 1 april 2025, mag er op onze camping niet meer gerookt worden. Het gehele terrein is vanaf dan rookvrij. Wij staan inmiddels al vermeld op de kaart met (gedeeltelijk) rookvrije bedrijven in Nederland.

Wij verwachten hiermee tegemoet te komen aan de wens van een meerderheid van onze kampeerders.

*Onder rookvrij verstaan wij, zoals op de website van rookvrijegeneratie.nl staat vermeldt, dat er geen sigaretten, sigaren, e-sigaretten en/of vapes worden gerookt op ons hele terrein.

Het landgoed De Pan is een van de mooiste en meest gevarieerde gebieden binnen de gemeente Cranendonck. Het ligt ten noordoosten van Maarheeze en is ongeveer 300 hectare groot. In dit artikel nemen we een kijkje in dit natuurgebied.

CRANENDONCK24 / HEEMKUNDEKRING DE BARONIE VAN CRANENDONCK • BEELD - HEEMKUNDEKRING DE BARONIE VAN CRANENDONCK

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Het meest indrukwekkend is de zuidkant, waar loofbossen en gemengde bossen elkaar afwisselen, maar waar je ook nog een stuk ongerepte heide aantreft en moerasjes, waar de natuur ongestoord haar gang kan gaan.

Oorspronkelijk was De Pan een gebied dat bestond uit grienden, water, heide en landbouwgrond. Het Sterksels Kanaal (gegraven van 1916 tot 1920) en de Kleine Aa doorsnijden het gebied. In 1928 kocht de familie Philips dit gebied en maakte het tot een landgoed. In eerste instantie als investering, maar ook als kampeerterrein voor de bleekneusjes uit het westen van het land.

Inmiddels is De Pan in het bezit van Staatsbosbeheer. Het beleid is om de natuur ongestoord zijn gang te laten gaan. Omgevallen bomen mogen blijven liggen en maïsakkers zijn ontgrond en teruggegeven aan de natuur. Anderzijds wordt er onderhoud gepleegd, wat voor het behoud van de natuur toch noodzakelijk is. Er wordt geplagd en samen met de vrijwilligers van het IVN is de heide zo'n tien jaar geleden vrijgemaakt van jonge berkaanplant, zodat de heide weer in al zijn pracht kan bloeien. Werkers uit die tijd noemen dat nog steeds 'mijn stukske hei'.

Volop leven in De Pan
Tegenwoordig houdt een kudde schapen de heide schoon. Er leven bunzingen, egels, hazen en reeën. Maar ook vogels zoals de buizerd, havik, wielewaal, boomklever, enkele soorten spechten (waaronder de zwarte) en daarnaast de nachtzwaluw. In de moerasgedeeltes komen veel soorten insecten voor.

Bij de parkeerplaats staat een infobord met daarop twee routes; De Vrolijke Jagerroute (5,5 kilometer) en de Boksenbergroute (6,8 kilometer).

Reserveringsvoorwaarden

Wij raden u aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeraar.

Bij reservering:
• Wij vragen bij reserveringen een aanbetaling van maximaal 100 euro. Deze dient betaald te worden binnen 7 dagen na reserveren.
• De eventuele rest van de verblijfskosten betaalt u uiterlijk 14 dagen voor aankomst

Wanneer de nota niet binnen de gestelde termijn betaald wordt, behouden wij het recht om de reservering te annuleren, met inhouding van de aanbetaling.

Bij annulering:

• Bij annuleren meer dan één maand voor de aankomstdatum, ontvangt u de aanbetaling terug.
• Bij annuleren binnen een maand tot veertien dagen voor de aankomstdatum ontvangt u de aanbetaling, met een maximum van 100 euro, niet retour. U kunt de gereserveerde nachten eventueel verplaatsen naar elders in het lopende seizoen, op basis van beschikbaarheid.
• Bij annuleren binnen veertien dagen voor de aankomstdatum ontvangt u de aanbetaling, met een maximum van 100 euro, niet retour. De eventuele rest van de verblijfskosten ontvangt u wel retour. Wij bieden ook de mogelijkheid om het aantal gereserveerde en betaalde nachten te verplaatsen naar elders in het lopende seizoen, op basis van beschikbaarheid.
• Bij voortijdig vertrek verlenen wij geen restitutie.
• Uitzondering op bovenstaande regels kunnen zijn: ziekte en bijzondere familieomstandigheden.

Wanneer u bij ons een kampeerplaats of accommodatie reserveert, gaat u automatisch akkoord met onze reserveringsvoorwaarden.

Naast onze blokhut hebben wij een privé sanitair unit geplaatst. Dit sanitair bevindt zich in een "holle boomstam" en is aangesloten op het riool, de waterleiding en elektra. Voor het warme water heeft deze unit een boiler van 65 liter. 

We hebben ervoor gekozen deze Boombadkamer bij de blokhut te verhuren. Huurt u dus de blokhut, dan huurt u automatisch ook deze unit. 

Wij verwachten dat de Boombadkamer bij vertrek schoon wordt opgeleverd.

*Onder schoon opleveren van de boombadkamer verstaan wij: WC even borstelen met WC-reiniger, deze ligt in het onderste laadje van het kastje. Wastafel, WC-bril en douchekraan afnemen, vloer met de trekker droogtrekken.

20210605 121850   20210605 121836   

20210605 121819   20210605 121812